Friday, June 8, 2007

Hétvégi tervek

Hétvégére hazautazunk a szüleimhez, Eger környékére. 3 hónapja nem voltam otthon, hiányoznak az öregek. Na meg persze anyám főztje. A hétvégi menü:

Szombaton:

Zsenge zöldborsó leves, csirke aprólékkal ahogy illik. Az összes zöldség a kertből jön frissen.

Tojásos nokedli, friss fejessalátával (provided by Kert:)

Vasárnap:

Apuval alágyújtunk a bográcsnak és megcsinálom a hónapok óta a fagyasztóban raboskodó vadhúst (nem tudjuk miből kaptunk, vaddisznó vagy muflon valamelyik a kettő közül).

Konkrét recept még nincs a fejemben valamilyen pörkölt/ragu szerűség tűnik a legegyszerűbbnek. Bár őszintén szólva nem aggódóm, apám meg én általában jó csapat vagyunk, inspiráljuk egymást. Mivel a nagyapám igen kitűnő szakács volt, valamint 4 lány testvér mellett apunak is meg kellett tanulnia a háztartást, nem leszek tanács nélkül.

Egyébként ezek a legnyugisabb, pihentetős alkalmak. Nem rohanunk a kajával, hiszen magunknak csináljuk. Aki éhes bekap pár falat hideget, de a bográcsot nem lehet siettetni. Ülünk a tűz körül a diófa árnyékában, kerülgetjük a füstöt (mert persze mindig arra fújja a szél amerre a széket helyeztük), sört kortyolgatunk és megbeszéljük az élet dolgait, vagy csak hallgatunk.

Hétfőn jövök a képekkel és a receptekkel.

No comments: