Thursday, May 3, 2007

Csirkemell tesztaban, zoldsegagyon, tejszines gombaval.

Csirkemell tesztaban, zoldsegagyon, tejszines gombaval. (recept by Tv Paprika)

Nu, akkor csapjunk bele a lecsoba. Szombaton nehany ora alvas utan nekialltam egy meglehetosen komplex etel elkeszitesenek a csalad (asszony, anyos, apos) reszere.


Hozzávalók 4 személyre:


    • 2 db csirkemell filé
    • 10 dkg póréhagyma
    • 5-6 db kaliforniai paprika
    • 1 csokor bazsalikom
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 20 dkg vaj
    • 60 dkg vajas tészta
    • 1 tojás
    • 40 dkg laskagomba
    • 2 evokanál liszt
    • 6 dl tejszín
    • só, bors, olívaolaj
    A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajban elosütjük. Felszeleteljük a póréhagymát, és felcsíkozzuk a színes kaliforniai paprikákat. Fuszervajat készítünk. Bazsalikomot, fokhagymát, petrezselymet, és sót dolgozunk össze a 20 dkg szobahomérsékletu vajban. A zöldségeket abba a serpenyobe tesszük, amiben a húst elosütöttük. Sózzuk, borsozzuk, gyorsan megfonnyasztjuk, majd egy tálon félretesszük. A laskagombát felcsíkozzuk, és abban a serpenyoben, amiben a zöldségeket is készítettük, jól megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Amikor megpirult, kevés liszttel meghintjük, összeforgatjuk, tejszínnel felengedjük, majd megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Forralunk rajta egyet, majd félretesszük.A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk.

    Egy nagyobb, kerek formával kiszúrjuk, és még egy kicsit nyújtunk rajta. A kihult zöldségeket a tészta közepére halmozzuk, ráhelyezzük a húst, amit megkenünk a fuszervajjal. A tészta szélét tojással megkenjük, és gyorsan, ügyesen a töltelék felett összecsipkedjük. Figyeljünk rá, hogy mindenhol jól záródjon.


    A tepsit kibéleljük sütopapírral, erre helyezzük a tésztát, amit lekenünk tojással. 180°C-200°C fokon sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor a tésztát a tányér közepére helyezzük, és körbeöntjük a mártással. Petrezselyemmel díszítjük.

    Kezdjuk ott, hogy a Lehel teri piacon oriasi tomeg volt szombat delelott, azonban kaliforniai paprika es porehagyma nem. Tehat ez a resz ugrott. Maradt helyette egy nagyobb adag ujhagyma, meg normal tv paprika (sargas). Az volt a jo, hogy minden zoldsegnek ize, illata volt vegre valahara, ez pedig a tavasz/nyar jele.

    Vajas teszta keszitesetol megrettentem, igy egy egyszeru tesztafelet dobtam ossze.

    60 dkg liszt,
    4 deci natur joghurt,
    1 zacsko sutopor,
    1 kiskanal so.

    Ezeket osszedolgoztam, dagasztottam, nyujtottam:) Tokeletesen megfelelt:) A fuszervaj isteni lett, a csak a recept kedveert vasarolt fuszernovenyek meg elnek az ablakban. Jo is az:)

    Egyelore ennyit elso postnak.

    2 comments:

    Éva said...

    na, akkor fakanál idebiggyeszti az első kommentet. Üdv a fedélzeten!:)

    Anonymous said...

    Nu, mostmar mindenki tud commentezni:)

    H.