Nu, akkor csapjunk bele a lecsoba. Szombaton nehany ora alvas utan nekialltam egy meglehetosen komplex etel elkeszitesenek a csalad (asszony, anyos, apos) reszere.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 10 dkg póréhagyma
- 5-6 db kaliforniai paprika
- 1 csokor bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 20 dkg vaj
- 60 dkg vajas tészta
- 1 tojás
- 40 dkg laskagomba
- 2 evokanál liszt
- 6 dl tejszín
- só, bors, olívaolaj
Egy nagyobb, kerek formával kiszúrjuk, és még egy kicsit nyújtunk rajta. A kihult zöldségeket a tészta közepére halmozzuk, ráhelyezzük a húst, amit megkenünk a fuszervajjal. A tészta szélét tojással megkenjük, és gyorsan, ügyesen a töltelék felett összecsipkedjük. Figyeljünk rá, hogy mindenhol jól záródjon.
A tepsit kibéleljük sütopapírral, erre helyezzük a tésztát, amit lekenünk tojással. 180°C-200°C fokon sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor a tésztát a tányér közepére helyezzük, és körbeöntjük a mártással. Petrezselyemmel díszítjük.
Kezdjuk ott, hogy a Lehel teri piacon oriasi tomeg volt szombat delelott, azonban kaliforniai paprika es porehagyma nem. Tehat ez a resz ugrott. Maradt helyette egy nagyobb adag ujhagyma, meg normal tv paprika (sargas). Az volt a jo, hogy minden zoldsegnek ize, illata volt vegre valahara, ez pedig a tavasz/nyar jele.
Vajas teszta keszitesetol megrettentem, igy egy egyszeru tesztafelet dobtam ossze.
60 dkg liszt,
4 deci natur joghurt,
1 zacsko sutopor,
1 kiskanal so.
Ezeket osszedolgoztam, dagasztottam, nyujtottam:) Tokeletesen megfelelt:) A fuszervaj isteni lett, a csak a recept kedveert vasarolt fuszernovenyek meg elnek az ablakban. Jo is az:)
Egyelore ennyit elso postnak.
2 comments:
na, akkor fakanál idebiggyeszti az első kommentet. Üdv a fedélzeten!:)
Nu, mostmar mindenki tud commentezni:)
H.
Post a Comment