Nemrégiben születésnapot ünnepeltünk a baráti társaságban. Amikor összejövünk főzni általában elkövetjük azt a hibát, hogy döbbenetes mennyiséget készítünk mindenből. Ezt most sikerült elkerülni. Mivel az ünnepelt, azt mondta csirkét enne szívesen, volt comb és mell. A comb és a köret volt az én felelősségem.
Csirkecomb fűszervajjal, ropogós újkrumpli petrezselyemmel
Hozzávalók négy személyre.
- 4 db teljes csirkecomb (bőrösen)
- 20 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só,
- zöldfűszerek (bazsalikom, majoránna, rozmaring, petrezselyem)
- 2 kg újkrumpli
A csirkecombokat kétfelé vágtam az alsó és a felső részre, készítettem egy egyszerű fűszervajat. Először a sót raktam hozzá, aztán a fokhagymát, és jöhettek a zöldfűszerek, petrezselyem, majoránna, rozmaring, bazsalikom apróra vágva. Összekevertem jó alaposan, isteni illata lett. Miután a combokat megmostam, egy kiskanállal a hús és a bőr közé ügyeskedtem egy jó adag fűszervajat. Egy tepsibe sütőpaprit raktam, ide bementek a combok, meg kaptak egy jó adag sót, illetve jó néhány tekerésnyi borsot, letakartam fóliával és már tolongtak is, hogy bekerülhessenek a sütőbe 200 fokon, hőlégkeveréssel 15 percre. Amikor megpuhult a hús, a sütőt grill fokozatba kapcsoltuk és 5 perc alatt megpirítottuk a bőrét. Kitűnő lett a hús "vajpuha" a bőre ropogós.
Az újkrumplit, jól megdörzsöltük, egy serpenyőben jó ujjnyi olajat hevítettem, belementek a krumplik, amikor minden darab minden oldala "megráncosodott" hőtől, akkor átmentek a tepsibe, be a sütőbe 10 percre 200 fokon. Amikor kivettem, az apróra vágott petrezselymet és rozmaringot rászórtam, jól összekevertem, megsóztam.
No comments:
Post a Comment